Duurzaamheid en sustainability

Als familiebedrijf hebben wij een langetermijnvisie. Bedrijfsvoering in de polder van de Hoeksche Waard vraagt niet alleen om visie op het bedrijf, maar ook op de omgeving. Dégra heeft de afgelopen jaren getracht haar steentje bij te dragen. Vroeger deden we dit door productie van baggermaterieel, bestemd voor onderhoud van watergangen. Inmiddels richten wij ons op een breed spectrum aan klanten, onder wie de klanten met projecten als windmolenparken op zee. 

Als indirecte partij vinden wij het belangrijk om te weten waarvoor onze producten bestemd zijn, als ook dat we naar ons bedrijf en productieproces kijken op het gebied van duurzaamheid. We vinden het te kort door de bocht om tevreden te zijn met onze zonnepanelen op het dak en het scheiden van het afval. We gebruiken bio-degradable hydrauliek olie en zoeken door naar allerlei manieren om onze voetafdruk te verkleinen. We willen verder kijken naar onze impact en hoe we deze kunnen verduurzamen. Certificering hiervoor is op korte termijn ons streven. 

Dit is een hele klus, en vraagt om een frisse kijk op de zaak. Wellicht dat jij vanuit je studierichting hier een interessante invalshoek op kan geven. Lijkt het je een geschikte uitdaging voor jezelf of je projectgroep om ons de juiste richting in te duwen? Geef ons een belletje! We kijken uit naar je vernieuwende ideeën.